torsdag 28 juli 2011

Dialog.

- Ärligt talat. Döda uppstår ju inte. Alla vet det. Varför skulle man tro på det? Det finns liksom ingen anledning alls att tro på något som inte kan hända. Det är ju bara crazy!
- Nä, jag vet. Döda uppstår inte. Jag vet att alla vet. Jag vet det också. Det är ju lite det som gör den kristna trons anspråk så irriterande när den stolt och självsäkert presenterar talet om den Uppståndne. För hur kan man göra det? Människor gör bara inte sånt! 
- Exakt!
- Ja, exakt! Människor gör inte sånt. Där har vi brännpunkten. Är Jesus något mer? Ärligt talat!? Om han inte bara var människa, hur låter man det blir uppenbart?
- Du menar att man uppstår från de döda?! Det är ju det som inte går att tro för det ju bara är så knäppt!
- Ja, men låt säga att han är Gud, hade det varit något problem då? Går det att helt säkert säga att Gud absolut inte finns? Och att om han nu gör det inte skulle kunna välja att ta kontakt med den mänsklighet han är hjärnan bakom finns? Det är rätt kaxigt av dig att säga i så fall, kära vän. Det skulle kunna vara värt att undersöka saken liiite närmre än att bara avvisa tanken direkt. Om det stämmer är det rätt mycket som står på spel. Man vet ju aldrig, men om... 
- Okej, och hur skulle man kunna få reda på det då? Det var ju inte precis igår det hände.
- Hahaha. Sanning i det! Jag tänker att man får undersöka i evangelierna vad Jesus går omkring och säger till folk, vad han gör, vad han påstår om sig själv, hur andra människor runtomkring uppfattar honom. Och såklart vad som händer de där dagarna kring påsken när allt ställs på sin spets. Vem var han? Vem är han? Vad händer efter korsfästelsen? Hur kan lärljungarna med sina liv som insats vittna om att graven är tom och inte bara det; de vittnar med sina liv om att de mött Jesus som den levande. 
- Jesus som den levande? Det låter helt otroligt. 
- Ja, jag vet, men tänk om det är sant!?!


"Det är denne Jesus som Gud har uppväckt och vi är alla vittnen till det." Apg 2:32
" Vi för vår del kan inte tiga med vad vi har sett och hört." Apg 4:20

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar