söndag 9 oktober 2011

ett kärleksbrev till Dig

att läsa Bibeln är helt klart ett av de bästa tipsen man kan få som kristen. Bibeln är Guds ord in i vår tid, våra liv och vår vardag. vilken fantastisk möjlighet att få lära känna Jesus bättre, genom att läsa Hans ord. det är otroligt häftigt! himmelens och jordens skapare har skrivit ett långt kärleksbrev till dig och mig! ett sanningens brev om livet och den största kärleken av alla - kärleken som fick Jesus att dö på ett kors för oss och sedan uppstå igen. 
om man tycker om att spela dataspel och möter en ny och svår bana så spelar man tills man lär sig. man frågar kanske sina vänner om tips och råd. kanske känner man någon som klarat banan och då kan man få ett riktigt bra tips. att läsa Bibeln är på ett liknande sätt. ibland kan den kännas svår att förstå, provocerande, som en bana vi inte vet hur vi ska klara av. vi får inte ge upp att läsa Bibeln när det blir svårt. tillsammans med den Helige Ande, tillsammans med våra kristna syskon och tillsammans som kyrka kan vi förstå Bibeln. vi behöver ta hjälp av varandra. vi behöver samtala om livet och tron och om Bibelns verklighet. vi behöver be den Helige Ande att öppna Bibeln för oss så vi kan förstå. vi behöver läsa Bibeln, utforska den, äta den. varje dag.  

Han sänder sitt ord och det frusna smälter, han låter sin vind blåsa och vattnen strömmar.
 [Psaltaren 147:18]

det finns en otroligt kraft och gåva i Bibeln. Guds ord befriar, helar och skapar tro i oss. Det frusna i oss smälter, vår tro väcks till liv. vi blir levande genom Hans ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar